Idéutveckling för projektstöd

Konceptutveckling för bidragsansökningar är första steget i vår arbetsprocess. Tillsammans går vi igenom er verksamhet och tar fram konceptidéer för stödberättigade projekt. Ni bidrar mer er kunskap om er verksamhet och vi med vår om stödsystemet.

Vår arbetsprocess bygger på att identifiera hur er verksamhet kan bidra till samhällets mål samtidigt som era egna affärsmål uppnås. Även om arbetet är mycket kreativt så får vi aldrig skapa idékoncept bara för att få stöd. Projektet skall i första hand stödja er verksamhet.

Tillsammans testar vi idékoncepten och utvecklar dem vidare i en iterativ och kreativ process tills projektet har en den nyskapande karaktär som bidragsmyndigheten efterfrågar.

Idéutveckling

I idéutvecklingen analyserar vi er verksamhet och projektet mot de övergripande politiska målen och stödsystemets regelverk. Vi vill veta mycket om er verksamhet och några exempel på vad vi vill undersöka är om någon del i er verksamhet skulle kunna att t.ex. bidra till att minska växthusgasutsläppen, förnybar energiproduktion eller energieffektivisering. Vi är också intresserad av om ni håller på att utveckla en ny produkt eller tjänst eller göra några stora investeringar.

Tillsammans omvandlar vi er kunskap om er verksamhet och vår kunskap om stödsystemet till konceptidéer för bidragsansökningar som både ligger i linje med både ert företags strategiska mål och de politiska målen.

Vår arbetsmetod för idéutveckling består av följande steg:

  1. Verksamhetsgenomgång
    Vår verksamhetsanalys är mer än en analyserande ”due diligence” av er verksamhet. I den tidiga fasen av att utveckla konceptidéer för bidragsansökningar är idéerna ofta löst formulerade och breda. Problem och lösning växer fram tillsammans när vi lär oss mer och ser vilka möjligheter som finns. Vår uppgift är att ställa kreativa frågor där vi tillsammans bidrar med kunskap för att identifiera både kärnproblem och lösningar som bidrar till att nå både det som företaget och samhället vill.

  2. Konceptualisering
    Med verksamhetsgenomgången som bas listar vi alla potentiella konceptidéer till bidragsansökningar. Tillsammans utvecklar vi dem så att de innehåller de mest väsentliga komponenterna. Vi testar idéerna för att få en bättre förståelse för deras genomförbarhet och potential.

  3. Innovationsutveckling
    För att konceptidén inte bara är formellt stödbar utan också stark måste den också vara innovativ och nyskapande. Här bidrar vi med att utmana konventionella tankesätt och ”tänker utanför boxen” och utvecklar konceptidéer till bidragsansökningar som verkligen sticker ut.

  4. Konceptiterationer
    Kreativitet är en iterativ process. Genom att testa och omvärdera idéerna utvecklar vi dem till konceptidéer som vi kan gå vidare med i vår arbetsprocess för bidragsansökningar.